Mon. Dec 5th, 2022

Sakit Segala Urat2 Selepas Selamatkan Kucing Dalam Longkang, Tiga Pemuda Raih Pujian Netizen

Sakit Segala Urat2 Selepas Selamatkan Kucing Dalam Longkang, Tiga Pemuda Raih Pujian Netizen

Baru-baru ini, tindakan berani tiga pemuda melakukan aksi berbahaya demi menyelamatkan seekor kucing yang terjatuh di dalam longkang berjaya menarik perhatian warganet.

Ambil risiko

Melalui perkongsian yang dimuat naik oleh salah seorang daripada mereka yang dikenali sebagai Faizal di laman Facebook, mereka bekerjasama untuk menyelamatkan kucing berkenaan di dalam longkang besar.

Dua daripada mereka bertindak memegang kaki seorang lagi rakan yang bertindak menjunamkan kepala ke dalam longkang untuk menggapai dan menarik keluar kucing tersebut.

“Lepas siap makan kami lintas jalan nak pergi dekat bengkel kereta ternampak kucing ni. Mungkin dia jatuh kot..takkan orang buang kan..nak naik tak boleh sebab longkang dalam dan besar..Tak cakap banyak dah takkan kan kita nk tengok saja,” tulisnya.

Sakit urat

Lebih mencuit hati apabila rakannya mengadu sakit belakang selepas menyelamatkan si comel itu selepas melakukan aksi yang agak ekstrem.

Bagaimanapun, mereka tetap berpuas hati kerana telah berjaya menyelamatkan kucing berkenaan walaupun terpaksa mengambil risiko dalam situasi tersebut.

“Bersama-sama dengan hero kita yang baju putih tu SirAmru Akib dan Ridzuan. Dia dulu yang kalut nak turun. Habis sakit urat dia kata tapi takpa dia kata dia puas hati boleh tolong kucing tu,” katanya.

Alhamdulillah.. terbaik!

Posting tersebut mendapat lebih 1,000 perkongsian selain rata-rata netizen memuji sifat murni tiga sahabat itu yang sanggup berdepan risiko demi seekor kucing.

Hero tapi lawak

Semoga Allah kurniakan kebaikan

Respek betul dengan tiga sahabat ini yang tidak berkira untuk berbuat baik dengan haiwan. Korang memang selayaknya digelar hero!

Video 1:

 

Sumber: Fb Faizal

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Ibu Jari Anak Bernanah Kerana Jangkitan Kuman Gara-Gara Hisap & Gigit

Sekelip Mata Berubah! Usia 11 Bulan Kepala Danish Senget Sebelah Kanan, Rupanya Ada Ketumbuhan

error: Haipp!!!