Thu. Sep 29th, 2022
Jualan Sambal Nyet Mencecah RM 1 Juta Dalam Masa 3 Bulan, Khairul Aming Berkongsi “Post Mortem 1 Million” Kepada Semua

Jualan Sambal Nyet Mencecah RM 1 Juta Dalam Masa 3 Bulan, Khairul Aming Berkongsi “Post Mortem 1 Million” Kepada Semua

“Hey wassup guys .. ok jom kita start”

Bila baca je ayat kat atas ni, automatik boleh tahu pemilik suara dan ‘tagline’ keramat ni. Semestinya tak lain tak bukan, dialah chef ‘influencer’ terkenal di hati netizen, saudara Khairulaming.

Korang ingat lagi tak Khairulaming pernah ‘pecah rekod’ satu ketika dulu yang dia berjaya jual produk sambal air tangannya, iaitu Sambal Nyet sebanyak 10,000 botol dalam masa 54 minit je?

Ianya satu rekod yang agak ‘power’ jugalah. Sampai begitu sekali penangan Khairulaming yang berjaya menambat lidah dan hati ribuan peminatnya. Bukan mudah, figura masakan ini mengambil masa kira-kira empat tahun lamanya untuk sampai ke tahap sekarang.

Capai RM1 juta jualan hanya selama tiga bulan

Sekali lagi, Khairulaming menggemparkan netizen apabila dia berbesar hati berkongsi rekod jualan Sambal Nyet selama ia dipasarkan dalam pasaran tempatan sejak tiga bulan lalu.

Menariknya, apa yang buat netizen terpaku dan ‘ternganga’ adalah Khairulaming berjaya mencatat angka jualan sebanyak lebih RM1 JUTA hanya dalam tempoh tiga bulan saja.

Di samping berkongsi hasil ‘titik peluh’ memasak, mempromosi dan menjual Sambal Nyet di Twitternya hari ini, Khairulaming juga turut menyatakan intipati ‘post-mortem’ jualannya.

Taknak cakap banyak, jom kita baca semua ‘celotehnya’ dalam bebenang panjang di bawah ini. Ok jom kita start.

Korang boleh dapatkan Sambal Nyet Khairulaming di Shopee sekarang di SINI.

Sumber: Twitter Khairulaming

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

“Kami Bukan Orang Senang” – Pelajar Sebak Kena Kompaun dengan KKM, Caprice Tampil Mahu Hulur Bantuan

error: Haipp!!!