Thu. Sep 29th, 2022
Atlet Renang Negara, Cindy Ong Terima Komen Lucah Dari Lelaki Ni Buat Netizen Bengang

Atlet Renang Negara, Cindy Ong Terima Komen ʟᴜᴄᴀʜ Dari Lelaki Ni Dah Buat Netizen ʙᴇɴɢᴀɴɢ

ATLET renang negara yang juga ibu kepada tiga anak, Cindy Ong baru-baru ini mendedahkan dirinya pernah diganggu secara ꜱᴇᴋꜱᴜᴀʟ selama beberapa tahun oleh jurulatih kebangsaan ketika dia masih berusia remaja.

Cindy yang berasal dari Ipoh, Perak, pernah memenangi tujuh pingat emas di FINA World Championship Masters (bagi usia 35-39), ᴍᴇɴᴅᴀᴋᴡᴀ seorang jurulatih pernah menyentuh ᴘᴀʏᴜᴅᴀʀᴀɴʏᴀ ketika pergi ke luar negara untuk menyertai pertandingan.

Pada waktu itu, tiada media sosial untuk dikongsikan mengenai apa yang berlaku. Namun dia kini yang telah dewasa dan juga seorang ibu serta jurulatih, enggan kejadian yang seumpama itu berlaku kepada anak-anak atau perenang yang dilatihnya.

Cindy bagaimanapun enggan mendedahkan nama individu berkenaan, tetapi mahu menegaskan bahawa perkara seperti itu berlaku dan menuntut pihak berkaitan mengambil tindakan bagi menangani masalah gangguan ꜱᴇᴋꜱᴜᴀʟ seperti itu.

Ramai yang terkejut dengan pendedahan Cindy, tetapi terdapat juga segelintir netizen pula menyalahkan Cindy disebabkan pemakaiannya (pakaian renang) yang dianggap ꜱᴇᴋꜱɪ. Antaranya..

Camna la tak jadi macam tu hari2 dok tengok pakai suit renang yang dah tentu nampak segala bentuk, mestilah ada yang terlioq, yang tak boleh tahan ɴᴀꜰꜱᴜ tu dok tengok hari2 teringin la nak rasa yg disebalik suit renang tu

“Kalau dah atlet camtu, memang coach ambil mana yang sempat”

Antara komen lain yang dikesan:

Biasalah tu, puyu pun boleh jadi jerung kalau dah athletes camtu. Memang coach tu tak ambil kesempatan, tapi dia ambil mana yang sempat. Bayangkan kalau anak dara pakai ʙɪᴋɪɴɪ dalam rumah. Agak-agak ayah kat rumah nak pandang je ke?” tulis Hisham Shafiei.

Komen itu kemudiannya telah viral di media sosial dan dikecam teruk oleh netizen.

Ketika meneliti ruangan komen, mata saya tertumpu pada satu komen yang sangat memalukan. Kenapa saya tak cover muka ataupun nama? Sebab individu ini sendiri membuat keputusan untuk meninggalkan komen sebegini dalam posting public.

Lebih menyedihkan, dia sendiri ada anak dara. Di page siap quote surah ar-Rahman. What is he trying to imply here? What I’m feeling now is beyond mad. I’m actually in disgust! Perempuan yang berpakaian ꜱᴇᴋꜱi bukan green light untuk orang lelaki suka hati melempiaskan ɴᴀꜰꜱᴜ amarah. Dalam hal ini kalau dah ayah sendiri komen macam ni, how would you think anak lelakinya akan dicorakkan?” tulis Nuur Fatin Dini.

.

Bagaimanapun, Hisham menjelaskan dia telah menjadi ᴍᴀɴɢꜱᴀ viral untuk individu terbabit bagi tujuan ᴍᴇʟᴇᴛᴜᴘᴋᴀɴ sales.

“Saya jadi ᴍᴀɴɢꜱᴀ, sebab nak letopkan sales. Semoga Allah memberi taufik dan hidayah padanya. Cara yang salah digunakan untuk tarik trafik,” tulisnya.

Dalam laporan MalaysiaKini, Cindy juga meluahkan rasa kesal terhadap netizen yang memuat naik komen berunsur ʟᴜᴄᴀʜ, bukannya mahu menumpu kepada laporan berita yang menyatakan hasratnya memburu rekod dunia dalam laporan Harian Metro pada 13 Jun 2020. Golongan lelaki gila ꜱᴇᴋꜱ ini secara terbuka memarahi FB Harian Metro kerana tidak menayangkan ‘gambar penuh’.

Menerusi komen lain yang sempat ditangkap layar, pemilik akaun tersebut mengakui bahawa gangguan ꜱᴇᴋꜱᴜᴀʟ di pusat latihan sebegini adalah perkara biasa.

Sumber: MalaysiaKini, Harian Metro, FB Nuur Fatin Dini, Hisham Shafiei

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

error: Haipp!!!