Tue. Oct 4th, 2022
Tular Rakaman Seorang Wanita Di Sabah ᴍᴇɴɢ4ᴍᴜᴋ Selepas ᴅɪꜱ4ᴍᴀɴ Oleh Pihak Polis. Rupanya...

Tular Rakaman Seorang Wanita Di Sabah ᴍᴇɴɢᴀᴍᴜᴋ Selepas ᴅɪꜱᴀᴍᴀɴ Oleh Pihak Polis. Rupanya…

Tular rakaman seorang wanita disabah ᴍᴇɴɢ4ᴍᴜᴋ. Satu video memaparkan seorang wanita yang juga pemilik perniagaan enterprise ᴍᴇᴍᴀʀ4ʜɪ angg0ta polis yang bertugas.

Wanita itu ᴅʟᴋᴇᴄ4ᴍ hebat oleh netizen gara-gara ᴛɪɴᴅᴀᴋ4ɴɴʏᴀ yang dianggap tidak sop4n ᴍᴇᴍᴀƦᴀʜꞮ angg0ta polis dan tak kurang juga yang ᴍᴇɴʏɪɴᴅɪʀɴʏᴀ tidak perlu ꜱᴏᴍʙᴏɴɢ hanya kerana memiliki perniagaan enterprise sahaja.

Tidak tahan dengan ᴋᴇᴄᴀᴍᴀɴ, wanita itu tampil menjelaskan hal sebenarnya mengapa beliau ᴍᴀʀᴀʜ menerusi posting di laman facebook beliau.

Beliau mendakwa bahawa angg0ta itu ᴍᴇɴʏɪɴᴅɪʀɴʏᴀ hingga membuatkan beliau ᴍᴀʀᴀʜ

“Ada ‘SEBAB’ ada AKlBAT… (org mara kerna bersebab)

“Jangan ʙᴜʟɪ org perempuan. Tak semua perempuan tu ᴘᴇɴᴀᴋᴜᴛ kena ɢᴇʀᴛᴀᴋ ya atau ʙᴜʟɪ ya. Wanita selalu ᴅɪꜱᴀʟᴀʜᴋᴀɴ…. jd ᴍᴀɴɢꜱᴀ ᴅᴇʀᴀ suami isteri ka, ᴍᴀɴɢꜱᴀ ʙᴜʟɪ rakan ꜱᴇᴋᴇʀᴊᴀ ka, ᴍᴀɴɢꜱᴀ ganggvan ꜱᴇᴋꜱᴜᴀʟ ka, baik fizikal atau ᴘᴇɴᴅᴇʀᴀᴀɴ dgn ‘kata2’.. atau pun ᴍᴀɴɢꜱᴀ ʙᴜʟɪ JALANAN…

Ada perempuan berani kerana benar buss… dan WUJUD PEREMPUAN BETUL2 BERANI BERHADAPAN walau apa pangkat kamu ya.. kejadian tu 2.6.2021 (pasal roadtax rm300) tp baru timbul skrg? ok lanjut.. #benarikeranabenar #janganʙᴜʟɪwanita”

Ini antara komen netizen atas apa yang terjadi

Org putih bilang don’t judge people by the book,,, nie tngok luaran nya pn dah tahu,,, cara pemakaian pn dah tahu ᴘᴇʀᴀɴɢᴀɪ dia mcm mana,, bila hati kita bersih,, ,semuanya terserlah keindahannya dlam mahupun luaran,,,

Nie bukan menghina lagi …blh ꜱᴀʙɪᴛ ᴍᴇɴɢɢᴀɴɢɢᴜ kerja pdrm,dan ᴜɢᴜᴛᴀɴ nie

Uinaaa, dia sound itu abang puliss yaa.. itu baju dgn seluar apa dia pakai tu. Haha.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

error: Haipp!!!