Thu. Sep 29th, 2022

Selepas Viral Beri Bayi Minuman Keras, Lelaki Punya 14 Rekod Lampau Ditᴀʜᴀɴ

SUSULAN tular video seorang lelaki memberi minuman keras kepada bayi semalam, pihak ᴘᴏʟɪꜱ telah menᴀʜᴀɴ lelaki berusia 19 tahun bagi membantu siasatan di Bayan Lepas, hari ini (22 July 2021).

Mengesahkan perkara ini, Ketua ᴘᴏʟɪꜱ Daerah Barat Daya Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata, ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ ditᴀʜᴀɴ di sekitar Teluk Bᴀʜᴀɴg, pada jam 1.30 petang.

Ada Rekod Lampau

Katanya, siasatan mendapati lelaki berkenaan mempunyai 14 rekod ᴊᴇɴᴀʏᴀʜ lampau.

“Dia juga adalah orang dalam pengawasan ᴘᴏʟɪꜱ (OPP) di kawasan berkenaan.

“ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ akan dibawa ke ᴍᴀʜᴋᴀᴍᴀʜ Majistret Balik Pulau esok bagi permohonan reman untuk membantu siasatan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Kes disiasat mengikut ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak dan ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

Kamarul Rizal berkata, mangsa berusia sembilan bulan kini berada dalam keadaan sihat namun dibawa ke hospital bagi pemeriksaan lanjut.

“Kejadian itu didapati berlaku pada Mac lalu di rumah sewa ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ di Kampung Telok Awak, Teluk Bᴀʜᴀɴg.

“Video berkenaan dipercayai dirakam rakan ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ dan ketika itu bayi lelaki berkenaan baru berusia lima bulan,” katanya lagi.

Terdahulu tular satu rakaman video berdurasi 30 saat di media sosial menunjukkan lelaki memberi minuman keras kepada seorang bayi.

Berita Terdahulu

Ternyata tindakan lelaki berkenaan yang memberi minuman tin dipercayai berᴀʟᴋᴏʜᴏʟ kepada seorang bayi itu telah  menimbulkan kemarᴀʜᴀɴ orang ramai selepas video tersebut viral di media sosial.

Beri minuman keras

 

Menerusi video berdurasi 30 saat itu, seorang lelaki dipercayai berusia dalam lingkungan 20-an dilihat sedang memberi minuman keras tersebut kepada seorang bayi yang berada di atas ribanya. Turut kedengaran suara seorang wanita yang bertutur dalam bahasa Tamil. Insiden tersebut didakwa berlaku di sebuah flat di Teluk Bᴀʜᴀɴ, Balik Pulau.

Laporan ᴘᴏʟɪꜱ telah dibuat agar pihak ᴘᴏʟɪꜱ dapat membuat siasatan terhadap pelaku dan mengambil tindakan yang sewajarnya di bawah peruntukan undang-undang. Perbuatan terkutuk ini harus dihentikan dan bayi tersebut juga perlu dijauhkan daripada lelaki yang tidak bertanggungjawab itu.

Menurut Ketua Pergerakan Anti ᴀʀᴀᴋ Murah Malaysia, David Marshel, pihaknya telah membuat satu laporan ᴘᴏʟɪꜱ selepas melihat kiriman video tersebut. Tambah beliau, pihaknya turut meminta Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyᴀʀᴀᴋat mengambil tindakan segera bagi melakukan pemeriksaan dan membuat ujian darah terhadap bayi tersebut bagi memastikan anak kecil tersebut tidak terdedah dengan kandungan ᴀʟᴋᴏʜᴏʟ.

Sementara itu, Ketua ᴘᴏʟɪꜱ Daerah Barat Daya, Superintendan Kamarul Rizal Jenal memaklumkan bahawa pihaknya sudah menerima laporan berhubung insiden tersebut dan siasatan sedang dijalankan termasuk mengesan ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ yang terlibat.

Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi

Makin kronik perangai manusia

Tak berapa betul tu, otak senget

Patutla bala tak berenti turun

Berita ini amat menyedihkan

Pelik-pelik perangai rakyat Malaysia skrg ni

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

error: Haipp!!!