Mon. Nov 28th, 2022

Pandu Lamborghini Dan Tidak Berkira, Betulkah ‘Sultan Pemurah’ Di TikTok Sebenarnya Aeril Zafrel?

NAMA Sultan Pemurah kini hangat menjadi sebutan ramai di platform TikTok kerana sepadan namanya, beliau ‘tidak berkira’ dalam memberi gift atau hadiah kepada influencer di TikTok. Paling menjadi tumpuan adalah sewaktu Ryan Bakery membuat satu sesi live hujung minggu lalu.

Dalam sesi live tersebut, Ryan menerima hadiah ‘Singa’ oleh Sultan Pemurah berkali-kali sehingga mengejutkan pemuda itu yang bimbang andai Sultan Pemurah tersilap memberi mewah berkenaan berulang kali.

@arifuddinkasim @ryanbakery dah tak boleh rileks dapat gift kaw2 #rwyfb ♬ original sound – 𝘼𝙧𝙞𝙛𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙆𝙖𝙨𝙞𝙢

Dalam live itu, Ryan berkata beliau hanya mahu bersembang santai dengan para pengikut tetapi hadiah yang diterima daripada Sultan Pemurah sangat tidak dijangka.

Teruja dengan hadiah istimewa diterimanya, Ryan berkongsikan kegembiraannya bersama tunang yang secara kebetulan menghubunginya ketika itu. Malah, Ryan berkata wang daripada gift tersebut boleh digunakan untuk majlis perkahwinan mereka nanti.

Jumlah harga hadiah yang diberikan kepada Ryan oleh Sultan Pemurah adalah sekitar 300,000 Coins dan anda perlu labur RM19,958 untuk beli Coins sebanyak itu di TikTok.

Baca Juga: Netizen Terhibur ‘Budak Bedak Sejuk’ Dengan Shuib, “Terus Hilang Stress”

Baca Juga: ‘Sultan Pemurah’ Habis Dekat RM30K, Ryan Bakery Terharu Rezeki Untuk Duit Kahwin

Baca Juga: “Awak semua baik sangat dengan saya”- Ryan Bakery Terharu Konten Disukai Ramai

Identiti sebenar Sultan Pemurah kekal misteri

@imhaze97 5 kali singa kluar drpd sultan pemurah !!! #rwyfb #fyp #fypシ #contentcreator @𝙍𝙮𝙖𝙣𝘽𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮 ♬ original sound – Imhaze97

Dalam sesi live yang lain, Ryan sempat bersembang dengan Sultan Pemurah sendiri dan bertanya tentang identiti sebenar beliau.

Namun, beliau berkata beliau tidak mahukan publisiti dan mahu kekal low profile di TikTok. Beliau juga sempat berseloroh bahawa beliau membeli coins di TikTok menggunakan kad kredit milik ayahnya.

Berdasarkan perkongsian, beliau seorang yang sudah berkahwin dan tinggal di Kuala Lumpur. Di profil TikTok miliknya, beliau dilihat memandu sebuah Lamborghini dan seorang rakyat Malaysia.

@sultan_tiktok_legit Sebelum tido, terlalu live kak anis. Buta penglihatan, tapi terus berjuang mencari rezeki. Moga Allah permudahkan segala urusan akk anis ❤️❤️ #fyp @kak Anis #fyp ♬ Ketika Ku Berjuang Kau Tinggalkan – Bobby Faraby & Bobby faraby

Beliau juga berkata akan terus muncul secara random dalam live sesiapa sahaja di TikTok untuk memberi hadiah secara suka-suka kerana beliau gembira melihat reaksi mereka yang menerima hadiah. “Saya support semua live. Suka lihat reaction orang kalau dapat lion,” katanya.

Ada yang meneka daripada gaya percakapan, lelaki tersebut adalah Kacak, anak lelaki kepada Dato Seri Vida. Tetapi siapa pun beliau, cara Sultan Pemurah berkongsi rezeki walaupun berbeza tetap berjaya mengukir senyuman kepada mereka yang dibantunya.

TikTok sebenarnya satu platform yang bermanfaat jika digunakan dengan cara yang betul.

error: Haipp!!!