Thu. Sep 29th, 2022

Elfira Loy Dimasukkan Ke Hospital, “I ambil wudhuk cepat2 & solat lepas tu masa solat ni I rasa susah sgt nk bernafas & sakit sgt bahagian abdomen I”

AKIBAT tlalu byk bfikir, doktor menyarankan pelakon Elfira Loy utk brehat selepas menyedari kesihatannya terganggu sejak kebelakangan ni.

Menerusi perkongsian di IG, Elfira tlah memuat naik fotonya yg berada di hospital & menjelaskan keadaan semasanya yg kini kembali stabil.

“It’s time to rest. Posting it here to remind myself my body needs rest when i feel i need to rest. & too much thinking can hurt me too.

“Dr cakap ” awak ada fikir byk sgt ke” terus mata berkaca . Yes i said. Stress? , Yes.

“Okok. So He pescribed me with ubt ” relax ” which is x4nax/lor4zepam & ubt ”pening” which is ubt for vertig0,” tulisnya.

Elfira juga turut bkongsi simptom2 awal yg dialaminya sblum nekad utk ke klinik & mendapatkan nasihat doktor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

“Symptoms that i got awal2 was just feeling unstable every 5-10mins. Lepastu the next day, i thought im feeling much better tp i accidentally hit a car’s side mirror tp sempat tarik. Tak sedar pun mcm mana jd.

“Tapi i teruskan dgn meeting i. So after meeting, I went back home & rest sempat unpacked brg dkat cyber kejap je. Then i balik my mom’s house baru i bagitau dia. Masa ishak, i mcm sakit perut.

“Lepastu i ciri birit . I ambik wudhuk cepat2 & solat lepastu masa solat ni i feel like so hard to breathe & skit sgt abdomen i, tetiba mntah. lepas mntah twice.

“drink a lot of water lepastu terus i tidur je mlm masa tidur tu terus i rasa dunia pula berputar & mcm dilanda ombak & rasa nk tjatuh jatuh. Takut sgt sebab i still pegang Aria. I was sweating too that night. Tu yg terus i pegi hospital,” jelasnya.

Selain itu, pelakon itu juga meluahkan rasa bersyukur krna tiada masalah kesihatan yg serius yg dialaminya & perlu berehat secukupnya.

“Nasib baik all result came okay , Alhamdulillah. I just need more rest & drink more water. Tapi kalau berterusan lagi in two days i have to go for ct scan , which i dont want so please doakan i ok,” katanya.

Hasil tinjauan di IG Story pula, pada awalnya doktor berfikir pelakon itu hmil lg, namun Elfira menafikan & nekad utk membuat pemeriksaan.

Elfira turut menyatakan dia prlu kuat demi menjaga anaknya, Nur Aria Mikayla yg masih menyusu badan.

error: Haipp!!!