Tue. Oct 4th, 2022

Mas Idayu Kongsikan Sesuatu Yg Dh Lama Dihasratkan, Namun Tak Meletakkan Harapan Tinggi Biarpun Usia Cecah 50 Tahun

PENYANYI, Mas Idayu memberitahu dia dh lama berhasrat utk menimang cahaya mata lelaki namun dia tak meletakkan harapan tinggi biarpun usianya kini mencecah 50 tahun.

Memetik laporan Harian Metro, pelantun lagu Selangit itu bkata bakal suaminya yg juga Penerbit Eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa juga tak memaksa dlm perkara itu.

“Sebenarnya dr dulu saya mmg idamkan nk ank lelaki yg sekian lama juga blum dpt milikinya. Nk ikutkan, saya bleh & tiada masalah sbb baru ada seorang ank & tak prnah pun ada masalah lain.

“Tapi saya takut juga ada yg cakap risikonya tinggikan. Jd, bakal suami pun tiada masalah mengenai hal itu. Sekarang ini, kita cuma nk hidup bahagia sbgai 1 keluarga. Jd, itu tak pnting,” katanya.

Menurut Mas Idayu lagi, dia juga dh mendapatkan nasihat doktor bahawa tiada masalah utk hmil lg namun baginya kesihatan lbih pnting.

“Sebenarnya ada juga doktor ckap saya tiada masalah sbb ank baru seorang. Tapi itulah nk elak risiko. Selalunya wanita yg hmil pd usia 40-an, tiba2 timbul pelbagai penyakit & itu yg kita tak nk,” katanya.

Mas Idayu juga mengakui dirinya diselubungi kesunyian sejak bberapa tahun lalu biarpun 17 tahun bgelar ibu tunggal.

“Saya tdetik nk ada pasangan hidup selepas 2 tahun kebelakangan ini trasa sgt sunyi. Terfikir tak ada kwn, mcm bosan.

“Dlm masa itu, saya solat minta doa dgn Tuhan, ada tak jodoh saya sblum pergi? Saya doa dpt teman hidup tbaik krna skrg saya mcm nak ada kwn,” katanya.

Mas Idayu & Sufian bkal diijabkabulkan pd Jumaat ini di Magica Quill City, Kuala Lumpur, jam 9 pagi & pd sebelah mlm akn diadakan majlis resepsi.

error: Haipp!!!