Thu. Sep 29th, 2022

Seorang Lelaki Mendakwa Bekas Isterinya Tergamak Berbuat Kasar Pada Anak Kandung, Akui Sgt Tkilan & Kcewa Dgn Tindakan Bekas Isterinya

DAH menjadi 1 tanggungjawab ibu bapa utk membesarkan, mendidiik serta memberi kasih sayang yg sepenuhnya kpd anak2. Meskipun kadangkala mereka agak ‘nakal’ & mempunyai byk ragam, tetapi ianya bukan menjadi 1 tiket kpd ibu bapa utk mender4 atau memvkul mereka secara blebihan.

Baru2 ini, seorang lelaki mendakwa bekas isterinya tergamak memvkul anak kandung mereka menggunakan kerusi & meja.

Menerusi video yg dikongsikan di TikTok, kedengaran suara seorang kanak2 lelaki sdg menangis selain kedengaran suara seorang wanita sdg memarahinya. Lebih mengejutkan apabila wanita terbabit yg dipercayai merupakan ibu mangsa telah menghemp4s sebuah kerusi ke arah anak lelakinya itu.

Bcerita dgn lebih lanjut, lelaki ini mendakwa bekas isterinya telah melarikan anak lelaki mereka sejak 16 Mac 2021 lalu. Malah, kanak2 malang itu juga dipercayai sering dider4 oleh ibu kandungnya sendiri.

Anak lelaki saya di bawa lari awal lock down 16 Mac 2021. Bekas isteri bawa lari anak saya tanpa izin saya. Pender4an berlaku tahun ini, perkongsian dr sk4ndalnya pada saya yg sendiri tak kenali siapa lelaki bkenaan, apa hubungan mereka. Anak saya dipvkul dgn meja, laporan polis telah dibuat tapi saya kecewa teramat.

Saya buat report hari yg sama berita ini saya dapat tahu dari jam 9 mlm hingga 3 pagi. Tutup je kedai terus buat report, takut anak saya jadi apa2. Kerana lama disidai menunggu laporan, saya putus asa dari mengubah report btukar menarik report. Dgn anak saya yg masih kecil usia 5 tahun, esok nk sekolah sampai berjam lama kena tunggu.

 

Lelaki ini akui sgt tkilan & kecewa dgn tindakan bekas isterinya yg dikatakan tergamak melakukan pender4an terhadap anak kandung mereka. Dakwa lelaki ini lagi, dia juga pernah diceder4kan oleh isterinya gara2 tak membenarkannya keluar bersama lelaki lain.

Ada bukti masih bparut kerana jantan lain juga nk bawa dia keluar jam 1 pagi kerana saya larang, saya dibaling ibu kunci atau solex padu, memancut d4rah di kepala saya. Kini saya bserah pada umum utk menilaikan, saya tak ada kaitan dlm video ni cuma sebagai penerima video. Keadaan anak saya hingga kini tiada berita.

Dlm kapsyen yg ditulis, individu ni mendedahkan bahawa bekas isterinya itu mempunyai 2 identiti yg bbeza selain mempunyai 2 kad pengenalan iaitu di Malaysia & Thailand. Tambahnya lagi, maklumat seperti nama & umur dlm kad pengenalan juga bbeza.

Beliau (bekas isteri) berasal dari Thailand mempunyai 2 identiti nama & kad pengenalan berlainan nama & usia. Bila saya laporkan hal ini kpd pihak bwajib, kata mereka org sana mmg biasa. Jadi tak ada kesalahan atau akta kesalahan yg boleh dikaitkan. Jika anak saya m4ti atas nama dia di Thailand, adakah boleh didakwa? Sdgkan nama di Malaysia lain. 1 org mempunyai 2 umur bbeza & nama ada 2 iaitu kad pengenalan Malaysia & Thailand.

Video yg dikongsikan telah mendapat pelbagai respon drpd netizen yg rata-ratanya bharap agar tindakan sewajarnya dikenakan terhadap si pender4. Individu ni juga akui keliru & tak tahu bagaimana cara utk menyelesaikan masalah yg dilaluinya ini.

Video Penuh

TikTok

Komen Netizen

error: Haipp!!!