Mon. Dec 5th, 2022

Dikecam Gara2 Filem Mat Kilau, YouTuber Didakwa ‘Koyak’

PENANGAN filem epik Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan yg disiarkan menerusi platform Netflix sempena Hari Malaysia mendapat pelbagai respons dlm kalangan netizen.

Malah, ada yg begitu teruja mahu menyaksikan filem tersebut berdasarkan ulasan yg diberikan oleh seorang YouTuber popular, Zhafvlog, baru2 ni.

Bagaimanapun, berdasarkan pemerhatian menerusi ciapan yg dimuat naik di laman sosial Twitter sejak semalam, terdapat segelintir netizen yg tak bersetuju dgn ulasan yg diberikan YouTuber tu & menganggap filem Mat Kilau sebagai ‘overrated’, tak natural & indah khabar dari rupa.

Enggan berdiam diri dgn komen2 yg ditinggalkan, Zhaf tampil mempertahankan dirinya dgn melabel netizen di Malaysia sebagai ‘terpaling’ menonton filem tempatan memandangkan sokongan yg diberikan terhadap filem2 lain seperti One Two Jaga, Dukun & Fly By Night tak serancak sokongan yg diberikan terhadap filem Mat Kilau.

“Masing2 nk jadi terpaling tonton filem tempatan duk kata taste aku tah pape sbb suka Mat Kilau, masa filem2 mcm One Two Jaga, Fly By Night, Dukun, Guang, Poochandi & byk lagi yg bagus2 perlukan sokongan korang takde pulak muncul kaum keparat lahanat ni? Kim4k betul

“Time filem yg dh hampir cecah 100juta kutipan & masuk Netflix baru nk terhegeh2 terpaling tonton filem tempatan…cib4i semua ni

“Aku menyirap sbb org lain duk fokus nk promot & ramaikan lagi orang pi tgk cerita tempatan dgn adanya ALF3, Juang, Ada Hantu 2 & byk lagi, tapi waknat2 ni semua duk tag2 aku konon taste aku tah pape? But0h la” Tulisnya.

Mat Kilau sgt best utk mereka yg faham skrip tu.

Mencarut tak nampak cool pun

Lantaklah dorang nk kondem review kau

Tak faham apa keperluan utk mencarut di public

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

error: Haipp!!!