Wed. Oct 5th, 2022

“Pregn4ncy journey kali ni tak mudah” Mia Ahmad Kongsi Momen Ditahan Ke W4d Ketika Sedang H4mil Anak Ketiga

PELAKON Mia Ahmad berkongsi momen dirinya yg terpaksa ditahan ke w4d selepas diser4ng d3nggi, baru2 ni.

Mia turut menambah, ujian keh4milannya kali ini bukanlah sesuatu yg mudah selain menyifatkan ujian kesihatan menjadi sesuatu yg cukup besar bagi dirinya.

“Pregn4ncy journey kali ni tak mudah. First trimester hari tu memang not easy for me. Morning sikness teruk, tak lalu makan. Tak boleh bau makanan, bau perfume, eh segala jenis bau lah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

“Diuji pula kena w4rded disebabkan d3nggi. Betullah org cakap every pregn4ncy tu journey dia tak sama. Ujian masalah kesihatan ni sebenarnya lebih besar dari ujian masalah yg lain.

“Sebab kita nk solat pun jadi susah nk khusyuk, nk ibadah apa pun jadi ikhlas dgn tak.

“Waktu ni lah teringat ruginya waktu sihat dulu tak beribadah sebaiknya. Bila sakit asyik ingat Allah. Nikmat sebenarnya tu tapi tulah saya ni insan yg lemah byk rasa nk nangis je,” luahnya.

Pelakon ‘Jejak Karmila’ ni berkongsikan perkara berkenaan menerusi hantaran terkini yg dikongsikan di IG.

Mia bagaimanapun kini mendedahkan dirinya kini stabil & selera makannya dah kembali semula.

“Time ni jugalah teringat perngorbanan ibu kita. Mak2 dulu beranak bukan 1 2 ye mcm manalah diorang hadap, hebat betul! Ya Allah, terimalah segala amalan ibuku sekecil-kecilnya & sebesar-besarnya.

“Doakan saya dipermudahkan urusan pregn4ncy kali ni ya. Sekarang dh stable, kerja nk makan jelah pula, nk makan tapi kena sekat,” tulis Mia yg kini usia keh4milannya dah memasuki minggu ke-22.

Sekadar informasi, Mia mendirikan rumah tangga bersama pemain bola sepak, Mohd Izham Tarmizi pada 13 Januari 2017 & dikurniakan sepasang cahaya mata.

error: Haipp!!!