Mon. Dec 5th, 2022

RmaiKecam Habib LemparDuit Ke Arah Jemaah, Sekali Umie Aida Tampil Bersuara Beri Penjelasan Sebenar

Baru-baru ini tu.lar sebuah vide0 yang mema.parkan seorang lelaki yang dikenali sebagai Habib telah melem.par wang kertas ke arah jemaah yang hadir pada sebuah majlis keagamaan baru-baru ini.

Dapat Penjelasan Oleh Habib Rizky
Terkini, pelak0n, Datin Seri Umie Aida menerusi cia.pan di Twi.tter tampil bersuara selepas mendapat penjelasan sendiri oleh tuan ba.dan iaitu Habib Rizky.

“Baru-baru ini vi.ral vide0 Habib melem.parkan wang pada jemaah. Bila dapat penjelasan sendiri dari Habib Rizky. Baru Umi Faham. Itu adalah sala.h satu budaya di sana.”-Ci.apan Umie di Twi.tter.

Cara Meraikan Jemaah
Jelasnya lagi, Umie turut menyatakan bahawa para jemaah akan di.raikan dengan cara sebegitu dalam pelbagai majlis termasuklah Majlis Maulid dan majlis perkahwinan.

“Majlis maulid, perkahwinan, dan lain-lain mereka akan mer.aikan jemaah dengan cara begitu.”-Jelas Umie

Tempat yang berbeza semestinya mempunyai b.udaya yang berbeza.

Terdahulu, dike.cam hebat netizen Twi.tter. Mesikpun Habib tersebut bertindak menutup ruangan k0mennya, tin.dakannya itu tetap mendapat kec.aman warga Twi.tter yang tidak berpu.as h.ati dan kes.al dengan cara sedekah yang digunakannya.

Di ruangan k0men, rata-rata netizen tidak menyangka bahawa seorang ahli ilmuan agama sanggup melakukan tinda.kan seperti itu terhadap jemaah yang hadir.

Sumber: MR/OHMM

PERHATIAN: Pihak NetizenMalaya tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

error: Haipp!!!