Thu. Dec 8th, 2022

“CaseClosed?” – Ramai Tanya Perkembangan Kes MhkamahSaman Ira Kazar, Ini Respon Puteri Sarah

Terdahulu, pelakon Puteri Sarah sering ditanya mengenai perkembangan a.duan yang dibuatnya di Mahk.amah Si.vil dan Mahka.mah Sy.ariah terhadap Ira Kazar yang did.akwa mengg.anggu rumah tang.ganya bersama suami iaitu pengarah terkenal, Syamsul Yusof.

Menurut laporan Harian Metro, Sarah mengakui dia masih tidak mengetahui apa status dan perkembangan ad.uannya itu sehingga sekarang.

Malah, pelakon berusia 36 tahun itu berharap pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) dapat berkongsi dan memberikan maklum balas agar segala pers0alan terjawab.

Saya tak tahu dan masih menunggu apa hasil si.asatan pihak Jawi. Cuma, apa saya tahu mereka dah panggil wanita berkenaan untuk bantu si.asatan. Selepas itu se.nyap dah.

Sebenarnya ini bukan kali pertama orang bertanya mengenai perkara ini. Saya pun tak tahu nak jawab apa.

Tidak Akan Berd.iam Diri
Menerusi Insta St0ries, Puteri Sarah yang dilihat memuat naik tang.kap lay.ar keratan artikel mengenainya dari sebuah portal berita, menyatakan bahawa dia tidak akan berdi.am diri selagi yang bers.alah belum ditan.gkap.

“Law.an tetap law.an. Takkan d.iam selagi yang bers.alah tak dita.ngkap. Di.am bukan bermakna case closed. Case masih berjalan, cuma ambil masa. Takpe, sikit lagi.”-Tulis Puteri Sarah.

Sudah Terima Tarikh Perbicaraan Oleh Ma.hkamah S.ivil
Akui kes ma.hkamah sememangnya mengambil masa yang lama. Puteri Sarah mengatakan bahawa tarikh perbicaraan oleh Mahk.amah S.ivil akan berlangsung pada tahun 2023.

“Tidak akan d.iam dan takkan di.am selagi yang sepatutnya tidak diambil tindakan. Slowly but surely. C0urt case memang ambil masa yang SANGAT LAMA. Mahk.amah Si.vil dah dapat tarikh bicara tapi tahun depan.

“Syariah c0urt, soon, and I’m fig.hting for it. Case closed? Hell no! Never!.”-Tegas Puteri Sarah.

Terdahulu, nama Puteri Sarah Liyana menjadi perhatian selepas mend.edahkan identiti wanita yang dida.kwa menjadi ‘pengh.ancur’ sehingga menyebabkan rumah ta.ngganya bersama Syamsul Yusof berg0lak.

Sumber : MR

PERHATIAN: Pihak NetizenMalaya tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

error: Haipp!!!