Thu. Dec 8th, 2022

Selepas SuamiDitahan, Lesti Kejora Tarik Balik LaporanPoIis Terhadap Rizky Billar. Ini Alasan Lesti Buat Ramai Tak PuasHati

JAKARTA – Penyanyi dangdut Lesti Kejora tiba-tiba muncul di Ba.lai P0lis Metro Jakarta Selatan selepas suaminya Rizky Billar ditetapkan sebagai tert.uduh dan dita.han re.man selama 20 hari bagi membantu si.asatan.

Kedatangan Lesti pada malam Khamis bersama ayahnya, Endang Mulyana dan peguamnya, Sandy Arifin melalui pintu belakang dengan kawalan ke.tat.

Penyanyi itu bagaimanapun tidak mengeluarkan sebarang kenyataan tentang tujuan kehadirannya ke ba.lai p0lis.

Bagaimanapun, Rizky yang muncul dengan baju ta.hanan berwarna oren itu sempat memberitahu isterinya datang untuk men.arik balik lap0ran p0lis terhadapnya.

“Isteri saya datang untuk ta.rik balik lap0ran” ujarnya kepada media ketika diiring ke ruang ta.hanan.

Sementara itu, jurucakap p0lis Endra Zulpa mengesahkan kehadiran Lesti bukan sahaja untuk bertemu suaminya malah ingin mena.rik balik lap0ran p0lis yang dibuat sebelum ini.

KISAH rumah tan.gga, pasangan selebriti popular Indonesia, Lesti Kejora dan Rizky Billar semakin men.arik perhatian dengan pelbagai perkembangan.

“Pihak Lesti tiba-tiba datang dan ingin mena.rik balik lap0ran p0lis yang dibuat. Saya belum dapat keterangan rasmi daripada mereka, jika mahu ta.rik balik silakan sahaja.

“Itu hak ma.ngsa, tapi p0lis juga ada prosedur dan prosesnya,” ujar Endra seperti dipe.tik Kapan Lagi.

Selain itu, peguam Rizky, Surya Darma Simbolon turut mengesahkan Lesti sudah menandatangi surat mena.rik balik lap0ran p0lis.

“Sudah dit.arik balik, surat sudah ditandatangi dan diserahkan kepada p0lis. Alasannya sangat peri.badi,” ujarnya.

Sebelum ini, Lesti membuat lap0ran p0lis dan menda.kwa dipu.kul suaminya pada 28 September 2022, kira-kira p.ukul 1.51 pagi Waktu Indonesia Barat (WIB) di kediaman mereka, Cilandak, Jakarta Selatan.

Penyanyi lagu Sekali Seumur Hidup itu menda.kwa suaminya berlaku cur.ang sehingga berlaku perga.duhan antara mereka.

Rizky dida.kwa bertindak agresif dengan memu.kul dan menc.ekik isterinya sehingga terja.tuh ke lantai.

Beberapa ga.mbar Lesti yang turut hadir di lokasi berkenaan juga berjaya dira.kam. Difahamkan, penyanyi itu baru sahaja pulang dari mengerjakan ibadah umrah bersama keluarga serta anak pertamanya dikenali sebagai Baby L.

Pasangan itu mendirikan rumah tang.ga pada 19 Ogos 2021 dikurniakan seorang cahaya ma.ta lelaki, Muhammad Leslar Al-Fatih Billar.

Sumber: OB

PERHATIAN: Pihak NetizenMalaya tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

error: Haipp!!!