Mon. Dec 5th, 2022

Cuma Makan Nasi Basi Dihurung Semut, Nenek Tua Ni Ditinggalkan Anak-Anak Di Rumah Usang

KISAH seorang warga emas ni sesuai dgn peribahasa, Berat mata memandang berat lagi bahu yg memikulnya. Warga emas ni tinggal berseorangan di sebuah rumah usang ditinggalkan oleh anak-anaknya.

Apa yg lebih mememilu hati, apabila warga emas yg ‘cekal’ ni menceritakan menu hariannya yg sunnguh meruntum hati. Bukan tu je, wanita tua ni juga berkongsi keadaan rumahnya.

Makan Nasi Kosong Tanpa Lauk

Menerusi video baru yang dimuat naik, warga emas yang dikenali sebagai nenek Tuna menjelaskan dia hanya makan nasi kosong tanpa ada sebarang lauk lain. Apa yang lebih meny3dihkan, apabila nasi itu sudah mula dihurungi oleh semut-semut namun, perkara tersebut sama sekali tidak menghalang dirinya untuk makan nasi itu.

Kisah wanita ini diceritakan menerusi satu video yang dimuat naik oleh seorang lelaki dikenali sebagai Cak Budi Official di laman YouTube. Cak Budi merupakan seorang akt1vis yang aktif membantu warga-warga emas yang memerlukan bantuan. Jika dilihat menerusi video lain yang dimuat naik, banyak memaparkan aktivitinya melakukan aktiviti-aktiviti kebajikan. Sehingga kini, dia sudah mempunyai hampir 1.14 juta pengikut di laman YouTube.

Tidak berakhir di situ, wanita tabah ini turut menunjukkan keadaan rumahnya yang serba daif ditambah pula bumbung rumah yang sudah b0c0r setiap kali hujan lebat. Jika dilihat r1ak wajah wanita itu, dia cuba sedaya upaya untuk menahan sebak walaupun diuji dengan pelbagai dugaan.

Apa yang lebih meruntun hati, apabila dia disoal mengenai anak-anaknya, wanita itu menjelaskan anak-anaknya sering pulang ke rumah namun, semua itu sama sekali tidak betul.

LIHAT VIDEO DIBAWAH

LIHAT REAKSI NETIZEN

error: Haipp!!!